Terug naar huis

Woensdag 29 september 2021 De laatste dagen waren druk en intensief, dus hebben we het maandag en dinsdag rustig aan gedaan. De weersomstandigheden waren nog prima met zon en ronde de 24 graden. Maar de weersvoorspelling vanaf vandaag zijn slechter. Daarom besloten we gisteren (dinsdag), dat we vandaag naar huis gaan. Allerlei voorbereidingen voor het vertrek hebben we gisteren op ons gemak kunnen doen. Tot slot de afvaltank en het chemisch toilet gereinigd, de rekening van de camping betaald en de caravan achter de auto gekoppeld. Daardoor kunnen we vanmorgen na het ontbijt al om 07:15 uur vertrekken.

Klaar voor vertrek . . .

Het is nog goed weer, maar niet voor lang. De lucht trekt geleidelijk aan dicht en donkere wolken begeleiden ons naar huis. Af en toe valt er wat regen. We zijn dan ook blij, dat we gisteren besloten om naar huis te gaan. Het zal vandaag dan ook niet warmer worden dan een graad of 18.

Omstreeks 11:45 uur parkeer ik de auto op een parkeerplaats langs de autoweg. We nemen een kleine koffiepauze. De benen kunnen zo ook weer even gestrekt worden. We hebben er inmiddels zo’n 380 kilometer op zitten. Na een halfuurtje rijden we weer verder. Om 14:50 uur zijn we in de omgeving van Karlsruhe en is het tijd om te tanken. Als we zo’n 10 minuten later in een stortbui terecht komen, horen we op de radio, dat op onze route een ongeval heeft plaatsgevonden, waardoor er een flinke vertraging is ontstaan. Als we op dat moment een parkeerplaats naderen, besluiten we deze op te rijden om te kijken of we daar kunnen parkeren. We hebben ontzettend veel geluk, want tussen de vrachtauto’s is een grote plek vrij. Ik parkeer de auto en caravan snel op deze plek. Geen minuut te vroeg, want om ons heen komen diverse vrachtwagens langs rijden. De chauffeurs zijn eveneens op zoek naar een plek om te rusten. Op de heenreis hebben we al gezien dat het langs de rijkswegen een gekkenhuis is met vrachtauto’s. Er zijn gewoon veel te weinig parkeerplaatsen voor hen. Je ziet ze dan ook gewoon op de vluchtstroken staan.

De achterpoten van de caravan heb ik als steun uitgezet, zodat we gewoon in de caravan kunnen lopen. Annemiek besluit om lekker te gaan lezen en ik duik mijn bedje in om een paar uur te gaan slapen. Het is dan 15:15 uur. Het duurt wel een paar minuten voor ik de slaap kan vatten, want om ons heen hoor ik uiteraard veel draaiende motoren en dichtslaande portieren van de vrachtauto’s. Maar tóch val ik in slaap, geholpen door het eentonige geluid van de regen op het dak van de caravan. Als ik zo’n 2 uur geslapen heb, word ik wakker. Er staat een chauffeur voor de auto, die ons vraagt of wij hier overnachten. Omdat we nog niet gaan vertrekken, bevestigen we zijn vraag. Misschien niet helemaal eerlijk, maar we willen eerst nog even rustig wat kunnen eten voordat we weer verder gaan.

Gelukkig is het weer volledig opgeklaard en schijn het zonnetje in de caravan. Na een eenvoudige maaltijd kunnen we een halfuur later vertrekken. De file (als gevolg van het ongeval) blijkt inmiddels te zijn opgelost en we kunnen lekker doorrijden. Helaas gaat het onderweg tóch weer regenen en zien we aan de horizon zelfs bliksem naar beneden komen. Gelukkig trekt dit aan ons voorbij. Bij Köln moeten we helaas een halfuur omrijden vanwege een afgesloten snelweg. Aardverschuivingen, ten gevolge van de hevige regenval eerder dit jaar, zijn daar de oorzaak van. Verdere narigheid blijft ons gelukkig bespaard en zo bereiken we rond 23:50 uur de thuishaven en kunnen we de caravan voor het chalet parkeren.

Thuis . . .

Dat gebeurt dan wel weer tijdens een flinke stortbui. Als de caravan is gestald, duiken we snel ons bedje in. Het is onze laatste nacht in de caravan, ter afsluiting van een heerlijke vakantie!!!

Tenslotte willen wij iedereen hartelijk bedanken. Jullie hebben onze verhalen gelezen, de foto’s bekeken en vele leuke en hartverwarmende reacties geschreven. Daar hebben wij heel veel van genoten. De caravan gaat weer voor een tijdje naar de stalling, maar als we hem volgend jaar weer tevoorschijn halen, hopen we jullie wederom op de hoogte te houden van onze wandelingen, avonturen en andere belevenissen.

De verhalen van dit jaar zullen straks weer terug te vinden zijn onder het menu “De verhalen – 2021 Sachsenburg”.

Tot volgend jaar . . .

4 gedachten over “Terug naar huis

  1. Dank voor al jullie verhalen en avonturen, het is weer een heel boekwerk geworden, heerlijk om te lezen en op afstand mee te kunnen beleven. De foto’s erbij maken het heel levendig, de wandelingen, de bergen, zo mooi allemaal! Kijk alweer uit naar jullie volgende reis ……

    Liefs,
    Flora 🏔 ☀️ 😎

    Geliked door 1 persoon

    • Hoi Flora,

      Héél graag gedaan hoor en we vonden het fijn om te doen. Je hebt gelijk, het zijn precies 36 A4-tjes vol geworden (zonder foto’s), maar een boek is het nog niet waard hoor!!
      Fijn om te weten dat je er dus volgend jaar ook weer bij bent. Wij hebben er nu ook alweer zin in . . . ☀️☀️☀️

      Groetjes en veel liefs,
      Annemiek en Kees

      Like

  2. Gelukkig de Buuffies zijn weer netjes aan gekomen.Jammer dat het ging regenen.We waren weer blij vertrouwd de auto weer langs ons huis zien te rijden.Welkom thuis en natuurlijk ben ik volgend jaar weer van de partij om het boek van Kees weer te lezen.
    Vind het soms zo schattig hoe Kees iets kan vertellen of ik er bij was…( kan je nagaan dat k het in mijn fantasie dan voor mij ziet ….soms moet ik ook lachen ….vooral het verhaal …In het hol…
    Ik zie dat dan helemaal voor me.

    Nou Buuffies Welkom weer terug thuis.

    Geliked door 1 persoon

    • Hoi Buuf,

      Dankjewel voor je lovende woorden. En natuurlijk zijn we blij weer gezond en wel terug te zijn bij jullie en in onze vertrouwde omgeving. Ook fijn om te weten dat je weer genoten hebt van de verhalen en dat je ook volgend jaar weer van de partij zal zijn. Of het Oostenrijk zal worden ? . . wie weet . . . misschien wel héél iets anders?!!!
      Dank ook voor al je reacties, want dáár hebben wij dan weer van genoten!!

      Groetjes en liefs,
      Annemiek en Kees

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.